Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Blog

Fogadalmak, ezüst ékszerek, megújulás

Dobrosi Mária
Dobrosi Mária
2021.02.13 19:29
Fogadalmak, ezüst ékszerek, megújulás

Fogadalmak, ezüst ékszerek, megújulás

Volt újévi fogadalmad? És tartod is még?
Ha igen – fantasztikus, gratulálunk! Ha nem – akkor se ess kétségbe, egyes statisztikák szerint 10 emberből 9 hasonló cipőben jár. Persze ettől nem kell beletörődnöd a megváltoztathatatlanba, lemondanod a céljaidról, netán elnapolni őket jövő januárig, sőt! Mutatunk egy másik utat – hátha Hozzád is közelebb áll!

Nézzük, lépésről lépésre, mi is a baj a fogadalmakkal, hogyan lehet másképp; és hogy is jönnek ide a különleges ezüst ékszerek.

Mi a baj az újévi fogadalmakkal?

Újévkor leggyakrabban fogyni szeretnénk, netán többet sportolni, egészségesen étkezni – röviden összefoglalva: jobban érezni magunkat a bőrünkben, vonzóbbnak lenni önmagunk és a külvilág számára.

Ez önmagában klassz és dicséretes dolog, nem az a gond, hogy változtatni szeretnénk, vagy hogy az új évhez kötjük mindezt.

Hanem mi?

Véleményem szerint a 3 legfőbb ok, ami miatt a legtöbb újévi fogadalom kudarcba fullad:

 1. Túl sok mindent akarunk egyszerre

8-10, netán még több pontból álló lista, ismerős?
Kukába vele! Minél több cél azonnali megvalósítására törekszünk, annál jobban elaprózódik a figyelmünk és az energiáink.
Válasszuk a 3 legfontosabbat, és nehéz szívvel bár, de a többit tegyük félre idénre – hatalmas megkönnyebbülés lesz!

 1. Nincsen alapos átgondolás, „stratégia” a céljaink mögött

Sok esetben december 31-én kipattan valami a fejünkből – nagyszerű, ezek lesznek a fogadalmaink, jó esetben leírjuk őket, holnaptól megy, szuper.
De hogyan fogunk neki?
Átgondoltuk, megterveztük az odavezető utat?
Enélkül hamar zsákutcában találhatjuk magunkat, és könnyedén mondunk le a fogadalmunkról úgy, hogy közel sem jártuk végig a lehetséges utakat, csak próba-szerencse alapon tettünk egy erőtlen próbálkozást, amit talán mi magunk sem gondoltunk komolyan.

 1. Hatalmas a szakadék a valóság és a vágyott állapot között, és azonnal akarjuk átugrani

Merjünk nagyot álmodni – egyetértek!
De az esetek többségében idő kell és türelem, hogy mi magunk bírjunk menni a változással, és ne bukjunk bele azért, mert irreális az elképzelésünk vagy eszeveszett a tempó.

Hogyan lehet másképp?

A napokban a Facebook-oldalunkon is sokak érdeklődését felkeltette Náray Tamás divattervező írása, amiben arra biztat bennünket, nézzünk szembe az adottságainkkal és a ruhatárunkkal, kezdjük el tudatosan formálni a ruhatárunkat és kiegészítőinket, hogy azok valóban minket szolgáljanak és kedvünkre valók legyenek.

Igen, fogadalmak helyett vagy azok megtámogatására így is lehet kezdeni egy évet és szerintem ez a szembenézős-lassan átformálós megközelítés sokkal nagyobb eséllyel koronázza sikerrel célkitűzéseinket, mint a hanyatt-homlok kitalált fogadalmak, amik sokszor többet ártanak, mint használnak, mert szinte eleve kudarcra vannak ítélve.

Mi tehát a teendő?

A változás ott kezdődik, hogy megfigyeljük, mi is az pontosan, amin változtatni akarunk, „jól megnézzük magunknak”, átgondoljuk.

Jelen esetben – a leggyakrabban előforduló fogadalmaknál maradva:

 • Mitől érzed magad csinosnak, vonzónak?
 • Milyen színeket kedvelsz?
 • Tudod, hogy milyen ruhadarabok állnak jól neked?
 1. Vedd számba a ruháidat és kiegészítőidet, nézegess, válogass, szortírozz!
 2. Olvassgass, kutakodj a témában – jobbnál jobb blogok állnak rendelkezésedre!
 3. Kérd profik személyes segítségét, ha elakadnál! Egy jó szakemberrel akár egyetlen konzultációból egy életen át profitálhatsz.
 4. A kevesebb több – mi ezt valljuk. Egy jól átlátható ruhatár a káosz helyett, néhány különleges ezüst ékszer a milliónyi egyszezonos bizsu helyett.
 5. Egy jól megválasztott kiegészítő a leghálásabb darabok egyike – igazi öröm- és önbizalom forrás!

 

Írd le a terveidet, céljaidat, akár a hozzájuk vezető lépéseket is, ha úgy könnyebbnek érzed a megvalósítást!

Ne siettesd ezt a folyamatot, hagyd, hogy megérjenek benned a gondolatok és a kapcsolódó teendők!
Az egész januárt áthatja az új kezdet, arról nem beszélve, hogy valódi újrakezdős lendületet a tavasz hoz nekünk – miért ne lehetne hetek, hónapok alatt felépíteni a célunkhoz vezető utat?

 

ekbolt_ezust_borostyan_ekszeraruhaz